X

Czego szukasz?

Przepis
Sałatki

Szpinak z migdałami – Espinaces con almendras

Składniki

  • 500 g szpinaku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 8 łyżek migdałów
  • 50 g chudej wędzonej szynki
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania

Na wolnym ogniu rozgrzać oliwę i smażyć przez kilka minut czosnek, stale mieszając. Wyjąć czosnek, wrzucić wyłuskane i posiekane migdały, aby lekko się przyrumieniły. Dodać ugotowany posiekany szpinak, pokrajaną  drobno szynkę, doprawić solą i natychmiast podawać. Uwaga: W Hiszpanii używa się głównie „piniones”, nasion specjalnego gatunku pinii.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również