menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z podanych składników: oleju, ziół i musztardy przygotowujemy bejcę. Plaster mięsa rozbijamy lekko dłonią i ok. 2-3 godziny bejcujemy. Rozgrzewamy grill i pieczemy stek od 3 do 5 minut z każdej strony. Gdy na powierzchni mięsa pokazuje się krew, to przekładamy je na drugą stronę. Po upieczeniu doprawiamy do smaku. Tak przygotowane steki możemy też piec zawinięte w folię aluminiową, zawsze matową stroną folii na zewnątrz.

ocena:

T– bone

składniki

  • plaster wołowiny grubości ok. 4 cm na osobę
Bejca
  • 30 ml oleju,
  • po ćwierć łyżeczki: tymianku, majeranku
  • 25 g musztardy z pełnymi ziarnami gorczycy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z podanych składników: oleju, ziół i musztardy przygotowujemy bejcę. Plaster mięsa rozbijamy lekko dłonią i ok. 2-3 godziny bejcujemy. Rozgrzewamy grill i pieczemy stek od 3 do 5 minut z każdej strony. Gdy na powierzchni mięsa pokazuje się krew, to przekładamy je na drugą stronę. Po upieczeniu doprawiamy do smaku. Tak przygotowane steki możemy też piec zawinięte w folię aluminiową, zawsze matową stroną folii na zewnątrz.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję