menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę pokroić, wrzucić na olej, zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę gulaszową mięso, dusić na małym ogniu ok 30 min. W międzyczasie paprykę umyć, pokroić w paski (najlepsza jest różnokolorowa) wzdłuż. Dodajemy sól, pieprz, oregano, chili (ostrożnie !), pokrojoną paprykę, ser Feta i zalewamy winem. Ser rozdrabniamy w rękach. Całość dusimy ok 30 min od czasu do czasu mieszając. Po 15 min można spróbować-jak ktoś lubi pikantnie-doprawić. Z sera i wina zrobi się pyszny sos- nie czuć smaku wina- można podawać dzieciom. Smacznego.

ocena:

Tigania (z sosem)

składniki

  • 1 kg karkówki
  • 2-3 papryki
  • 2 kostki sera Feta (ok.400 g)
  • 0,5 l białego wina
  • cebula
  • 3-4 łyżki oleju
  • 5-7 g oregano
  • sól, pieprz
  • papryka chili

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę pokroić, wrzucić na olej, zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę gulaszową mięso, dusić na małym ogniu ok 30 min. W międzyczasie paprykę umyć, pokroić w paski (najlepsza jest różnokolorowa) wzdłuż. Dodajemy sól, pieprz, oregano, chili (ostrożnie !), pokrojoną paprykę, ser Feta i zalewamy winem. Ser rozdrabniamy w rękach. Całość dusimy ok 30 min od czasu do czasu mieszając. Po 15 min można spróbować-jak ktoś lubi pikantnie-doprawić. Z sera i wina zrobi się pyszny sos- nie czuć smaku wina- można podawać dzieciom. Smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję