menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondlu roztop cukier. Gdy zrobi się brązowy, wlej śmietanę 30% i żwawo mieszaj. Dodaj kawę. Dodaj banany pokrojone w ćwiartki. Chwilę razem duś. Jajka roztrzep z mlekiem i szczyptą cukru. Następnie namocz plastry chałki z obu stron. Smaż na rozgrzanym maśle z dwóch stron, do uzyskania złotego koloru. Osącz tosty na ręcznikach papierowych. Podawaj z sosem i bananami.

ocena:

Tosty francuskie z karmelizowanym bananem

składniki

  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • pół łyżeczki cukru
  • 50 ml śmietany 30%
  • 50 ml kawy espresso 
  • 1 chałka pokrojona w 2 cm plastry
  • masło do smażenia
  • 4 banany

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondlu roztop cukier. Gdy zrobi się brązowy, wlej śmietanę 30% i żwawo mieszaj. Dodaj kawę. Dodaj banany pokrojone w ćwiartki. Chwilę razem duś. Jajka roztrzep z mlekiem i szczyptą cukru. Następnie namocz plastry chałki z obu stron. Smaż na rozgrzanym maśle z dwóch stron, do uzyskania złotego koloru. Osącz tosty na ręcznikach papierowych. Podawaj z sosem i bananami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję