menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

KREM KAJMAKOWY JASNY

Masło utrzyj, a następnie dodawaj stopniowo cały czas mieszając kajmak. Miksuj masę do idealnego połączenia się składników.

KREM KAJMAKOWY CZEKOLADOWY

Czekoladę rozpuść i pozostaw do ostygnięcia. Zmiksuj całą masę kajmakową i stopniowo dodawaj do niej ostudzoną, ale nie zimną czekoladę. Wszystko mieszaj do idealnego połączenia się składników.

Smaruj naprzemiennie gotowe wafle kremami. Gotowy ,,Torcik” wstaw najlepiej na noc do lodówki lub na przynajmniej 2-3 godziny.

ocena:

Wafle z kremem

składniki

  • 1 opakowanie okrągłych wafli tortowych

KREM KAJMAKOWY JASNY

  • 1 puszka masy kajmakowej jasnej 400 g
  • 100g masła

KREM KAJMAKOWY CZEKOLADOWY

  • 1 puszka masy kajmakowej jasnej 400 g
  • 200g czekolady gorzkiej 70% kakao

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

KREM KAJMAKOWY JASNY

Masło utrzyj, a następnie dodawaj stopniowo cały czas mieszając kajmak. Miksuj masę do idealnego połączenia się składników.

KREM KAJMAKOWY CZEKOLADOWY

Czekoladę rozpuść i pozostaw do ostygnięcia. Zmiksuj całą masę kajmakową i stopniowo dodawaj do niej ostudzoną, ale nie zimną czekoladę. Wszystko mieszaj do idealnego połączenia się składników.

Smaruj naprzemiennie gotowe wafle kremami. Gotowy ,,Torcik” wstaw najlepiej na noc do lodówki lub na przynajmniej 2-3 godziny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję