menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cukinię pokrój w ukośne plastry grubości około 1 cm. Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Z papryki wytnij białe części oraz pestki, podziel na mniejsze części. Z fasoli obetnij twardą końcówkę.

 

W misce wymieszaj mąkę pszenną, kukurydzianą oraz sól. Stopniowo wlewając lodowatą wodę mieszaj składniki do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.

 

Rozgrzej olej roślinny, kawałki warzyw zanurzaj w cieście, smaż na gorącym oleju do uzyskania złotego koloru. Osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

 

Podawaj z sosem sezamowym Roleski

ocena:

Warzywa w tempurze z sosem sezamowym

składniki

Warzywa:

 

  • 1 cukinia
  • 1/2 brokuła
  • 1 czerwona papryka
  • duża garść fasolki szparagowej
  • Sos sezamowy Roleski do podania

 

Tempura:

 

  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 150 ml lodowatej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cukinię pokrój w ukośne plastry grubości około 1 cm. Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Z papryki wytnij białe części oraz pestki, podziel na mniejsze części. Z fasoli obetnij twardą końcówkę.

 

W misce wymieszaj mąkę pszenną, kukurydzianą oraz sól. Stopniowo wlewając lodowatą wodę mieszaj składniki do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.

 

Rozgrzej olej roślinny, kawałki warzyw zanurzaj w cieście, smaż na gorącym oleju do uzyskania złotego koloru. Osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

 

Podawaj z sosem sezamowym Roleski

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję