menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Umyte i osuszone mięso kroimy w plastry, zbijamy je delikatnie przez folię drewnianym tłuczkiem, a następnie kroimy w paski. Cebule obieramy i drobno siekamy. Obsmażamy cebule oraz oprószone łyżką majeranku i natarte posiekanym czosnkiem mięso na gorącym tłuszczu. Mieszamy w trakcie smażenia, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy i dusimy około 15 minut. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Smażymy na maśle, ew. solimy do smaku. Podajemy schab z jabłkami i małymi kopytkami.

ocena:

Wieprzowina z majerankiem

składniki

  • 1 kg chudej wieprzowiny, najlepiej od szynki
  • 4 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 łyżek tłuszczu
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 kwaśne jabłka
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Umyte i osuszone mięso kroimy w plastry, zbijamy je delikatnie przez folię drewnianym tłuczkiem, a następnie kroimy w paski. Cebule obieramy i drobno siekamy. Obsmażamy cebule oraz oprószone łyżką majeranku i natarte posiekanym czosnkiem mięso na gorącym tłuszczu. Mieszamy w trakcie smażenia, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy i dusimy około 15 minut. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Smażymy na maśle, ew. solimy do smaku. Podajemy schab z jabłkami i małymi kopytkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję