menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kości dokładnie płuczemy i w kawałkach zalewamy zimną wodą, gotujemy przez godzinę i dodajemy oczyszczoną, obraną włoszczyznę. Gotujemy do miękkości i przecedzamy.

ocena:

Wywar z kości

składniki

  • 2 l wody
  • 500 g kości
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2–3 liście laurowe
  • 5–6 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kości dokładnie płuczemy i w kawałkach zalewamy zimną wodą, gotujemy przez godzinę i dodajemy oczyszczoną, obraną włoszczyznę. Gotujemy do miękkości i przecedzamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję