menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na dnie naczynia do zapiekania układamy obrane i pokrojone w plastry ziemniaki. Na ziemniakach układamy podsmażoną na oleju cebulę i cukinię. Na to układamy skropione sokiem z cytryny, posolone i odsączone filety. Na filetach układamy podduszone pieczarki i plastry sparzonych i obranych ze skórki pomidorów. Kolejne warstwy posypujemy przyprawami. Całość posypujemy tartym żółtym serem i wkładamy na około pół godziny do nagrzanego piekarnika. Uwaga: jeżeli potrawa w trakcie pieczenia za bardzo wysycha, możemy podlewać ja białym wytrawnym winem.

ocena:

Zapiekanka z rybą

składniki

  • 500 g filetów dowolnych ryb
  • 1 nieduża cukinia pokrojona w plastry
  • 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 150 g posiekanych pieczarek
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 duża posiekana cebula
  • 150 g startego żółtego sera
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • oregano, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na dnie naczynia do zapiekania układamy obrane i pokrojone w plastry ziemniaki. Na ziemniakach układamy podsmażoną na oleju cebulę i cukinię. Na to układamy skropione sokiem z cytryny, posolone i odsączone filety. Na filetach układamy podduszone pieczarki i plastry sparzonych i obranych ze skórki pomidorów. Kolejne warstwy posypujemy przyprawami. Całość posypujemy tartym żółtym serem i wkładamy na około pół godziny do nagrzanego piekarnika. Uwaga: jeżeli potrawa w trakcie pieczenia za bardzo wysycha, możemy podlewać ja białym wytrawnym winem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję