Przepis
MakaronPotrawy wegetariańskie
Makaron z cukinią, cieciorką i pomidorami
Składniki
- 500 g makaronu
- 1 mała cukinia
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 puszka cieciorki
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 doniczka bazylii
- sól, pieprz
- 70 ml oliwy
Sposób przygotowania
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni, rozgrzej połowę oliwy. Cukinię pokrój w plastry, grubości 0,5 cm i podsmaż do uzyskania złotego koloru. Posiekaj czosnek w plastry i podsmaż przez około 30 sekund. Dodaj ponakłuwane widelcem pomidory. Całość przemieszaj i smaż 1 minutę. Po tym czasie, dodaj cieciorkę. Podlej odrobiną wody lub wywaru. Smaż 1 minutę. Dodaj posiekaną bazylię. Dopraw solą i pieprzem.