menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce,dodać obydwa rodzaje mąki oraz jajka i wszystko wymieszać. Do rondla włożyć mięso pokrojone w grubą kostkę, podlać olejem i smażyć na wolnym ogniu około 1 godziny. Dodać cebulę , podlać wodą i dusić jeszcze 1/2 godziny. Do 1/4 l wody dodać łyżkę papryki ostrej, sól i pieprz . Połączyć z mięsem i zagotować. Z masy ziemniaczanej smażyć z obu stron duże placki na całej patelni . Na usmażone placki nakładać farsz i składać na pół. Podawać z keczupem.

ocena:

Zbójnicki placek Piotra

składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 jajka
  • 50 dkg karkówki wieprzowej
  • 50 dkg surowego boczku
  • 5 łyżek oleju
  • 5 cebulek, papryka ostra
  • sól,pieprz
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4-6 łyżek mąki pszennej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce,dodać obydwa rodzaje mąki oraz jajka i wszystko wymieszać. Do rondla włożyć mięso pokrojone w grubą kostkę, podlać olejem i smażyć na wolnym ogniu około 1 godziny. Dodać cebulę , podlać wodą i dusić jeszcze 1/2 godziny. Do 1/4 l wody dodać łyżkę papryki ostrej, sól i pieprz . Połączyć z mięsem i zagotować. Z masy ziemniaczanej smażyć z obu stron duże placki na całej patelni . Na usmażone placki nakładać farsz i składać na pół. Podawać z keczupem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję