menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Boczek pokroić w plasterki.Cebulę i pory w pokroić w talarki.Boczek podsmażyć,dodać cebulę i pory,dusić,dodać posiekaną pietruszkę.W naczyniu żaroodpornym układać warstwami:ziemniaki pokrojone w plastry,masę z cebuli,porów i boczku,ser,przykryć warstwą ziemniaków.Mleko jajka i przyprawy razem ubić,zalać ziemniaki i zapiec w 200 stopniach przez około 40 minut.

ocena:

Ziemniaki zapiekane z serem

składniki

  • 0,5 kg ugotowanych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 pory ( tylko białe części )
  • 20 dag boczku wędzonego
  • posiekana natka pietruszki
  • ser żółty
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  •  gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Boczek pokroić w plasterki.Cebulę i pory w pokroić w talarki.Boczek podsmażyć,dodać cebulę i pory,dusić,dodać posiekaną pietruszkę.W naczyniu żaroodpornym układać warstwami:ziemniaki pokrojone w plastry,masę z cebuli,porów i boczku,ser,przykryć warstwą ziemniaków.Mleko jajka i przyprawy razem ubić,zalać ziemniaki i zapiec w 200 stopniach przez około 40 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję