menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki zalewamy w garnku rosołem i gotujemy na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Na koniec wyjmujemy z zupy kości. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub makaronem ryżowym.  

ocena:

Zupa na kaczych kościach

składniki

  • Kości z kaczki po pekińska
  • pól główki małej kapusty grubo poszatkowanej
  • 1,5 l wywaru drobiowego
  • 2 łyżki lekkiego sosu sojowego
  • kawałeczek świeżego imbiru
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli
  • ryż lub makaron ryżowy
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki zalewamy w garnku rosołem i gotujemy na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Na koniec wyjmujemy z zupy kości. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub makaronem ryżowym.  

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję