menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wędlinę kroimy w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przesmażamy na maśle. Zalewamy wywarem i dodajemy serki topione. Chwilę gotujemy i przyprawiamy. Podajemy w miseczkach z dużą ilością grzanek

ocena:

Zupa serowa – błyskawiczna

składniki

 

  • 1,5 l wywaru warzywnego lub mięsnego
  • 4 serki topione po 100 g
  • 100 g szynki wędzonej lub chudego boczku
  • 2 pokrojone w kostkę cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • grzanki
  • sól, pieprz

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wędlinę kroimy w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przesmażamy na maśle. Zalewamy wywarem i dodajemy serki topione. Chwilę gotujemy i przyprawiamy. Podajemy w miseczkach z dużą ilością grzanek

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję