X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa serowa – błyskawiczna

Składniki

 

  • 1,5 l wywaru warzywnego lub mięsnego
  • 4 serki topione po 100 g
  • 100 g szynki wędzonej lub chudego boczku
  • 2 pokrojone w kostkę cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • grzanki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Wędlinę kroimy w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przesmażamy na maśle. Zalewamy wywarem i dodajemy serki topione. Chwilę gotujemy i przyprawiamy. Podajemy w miseczkach z dużą ilością grzanek

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również