menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jagody płuczemy, zalewamy wrzątkiem gotujemy, a następnie przecieramy. Łączymy z przyprawami. Na koniec mieszamy śmietanę z mąką i wlewamy do gotującej się zupy ubijając przy tym zupę trzepaczką. Podajemy z makaronem.

ocena:

Zupa z czarnych jagód

składniki

  • 2 l wody
  • 250 ml śmietany
  • 800 g czarnych jagód
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • cynamon i goździki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jagody płuczemy, zalewamy wrzątkiem gotujemy, a następnie przecieramy. Łączymy z przyprawami. Na koniec mieszamy śmietanę z mąką i wlewamy do gotującej się zupy ubijając przy tym zupę trzepaczką. Podajemy z makaronem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję