menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do wrzącego rosołu wrzucamy świeży zielony groszek i pokrajaną w słupki marchewkę.
Gotujemy na malym ogniu około 20 minut, aż groszek będzie pół-miękki.
Obcinamy końcówki strączków niedojrzałego groszku, a większe strąki przecinamy na połowę. Wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Opcjonalnie możemy dodać gałązkę szafronu.
Możemy podawać z ulubionym makaronem lub lanymi kluseczkami.
Smacznego

ocena:

Zupa z zielonego groszku

składniki

  • 1 litr rosołu drobiowo wołowego
  • ulubiony makaron lub lane kluseczki
  • 20 dkg niedojrzałego groszku (strączki)
  • 20 dkg świeżego zielonego groszku
  • 10 dkg malutkich marchewek
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: jedna gałązka” szafronu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do wrzącego rosołu wrzucamy świeży zielony groszek i pokrajaną w słupki marchewkę.
Gotujemy na malym ogniu około 20 minut, aż groszek będzie pół-miękki.
Obcinamy końcówki strączków niedojrzałego groszku, a większe strąki przecinamy na połowę. Wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Opcjonalnie możemy dodać gałązkę szafronu.
Możemy podawać z ulubionym makaronem lub lanymi kluseczkami.
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję