menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Maślankę lub serwatkę zagęścić mąką, rozbić mątewką, wlać do gorącego wywaru z jarzyn z rozpuszczoną w nim kostką rosołową, w którym uprzednio ugotowano obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać kminek, osolić, zaprawić kwaśną śmietaną.

ocena:

Żur z maślanki lub serwatki

składniki

  • 2 szklanki wywaru z jarzyn
  • kostka rosołowa
  • 2 szklanki maślanki lub serwatki
  • 1  łyżka mąki
  • 6 niewielkich ziemniaków
  • pół szklanki śmietany
  • pół łyżeczki kminku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Maślankę lub serwatkę zagęścić mąką, rozbić mątewką, wlać do gorącego wywaru z jarzyn z rozpuszczoną w nim kostką rosołową, w którym uprzednio ugotowano obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać kminek, osolić, zaprawić kwaśną śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję