X

Czego szukasz?

Przepis
Ciasta i ciastka

Śląska babka z owocami

Składniki

  • 8 czubatych łyżek mąki pszennej
  • 125 g  masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • cukier waniliowy
  • bułka tarta do formy
  • 0,5 kg agrestu lub jabłek

Sposób przygotowania

Masło i cukier roztopić. Zostawiamy garnek na maleńkim ogniu i miksując, dodajemy jajka, mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Po połączeniu wszystkich składników zdejmujemy z ognia. Do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy babkowej wlewamy ciasto i posypujemy gęsto owocami. Pieczemy w piekarniku w temp. 1`80 st. C. około 45 minut.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Sprawdź również