Dania główneDróbRóżne przepisy
Pierś faszerowana serem i warzywami. Przepis krok po kroku.
Przeglądając „internety” stwierdziłem, że mimo setek nowych mód żywieniowych bez wątpienia niesłabnącą popularnością cieszy się pierś z kurczaka. Ja przyznam, że jest kilka propozycji bardziej mnie interesujących niż pospolity kurzy „cyc” 😉 Ale raz na jakiś czas z pewnością jestem chętny opędzlować kuraka z dobrego źródła jak najbardziej. Sprawdziłem na naszej stronie i ku mojemu zdziwieniu, ale wśród około 3000 receptur jest 1 przepis na pierś z kurczaka w całości. Trochę wstyd pomyślałem, bo dla kogo robię te wszystkie przepisy jak nie dla Was moi drodzy. Dlatego powstał poniższy przepis.
Pomyślałem więc, że podzielę się z Wami moim przede wszystkim ulubionym przepisem, a jest to: Pierś faszerowana serem i warzywami. Podsumowując to szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana, a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.
Pierś faszerowana to bez wątpienia banalnie proste, smaczne, szybkie, kolorowe danie.
Pierś faszerowana serem i warzywami. Przepis krok po kroku.
Składniki dla 4 osób:
- 4 piersi z kurczaka lub np. indyka
- papryka np. czerwona, żółta, zielona lub mix
- 50 g świeżego szpinaku baby
- 4 plastry wyrazistego w smaku sera żółtego
- 1 łyżeczka curry
- 3 łyżki oleju np. rzepakowego
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu np. czarnego
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Po pierwsze piersi opłucz pod zimną wodą oraz dokładnie osusz za pomocą ręczników papierowych. Następnie każdą z piersi natnij wzdłuż tworząc kieszonkę. Najlepiej użyć do tego bardzo ostrego noża.
Krok 2:
Po drugie przypraw piersi w środku solą i pieprzem. Jeśli masz swoje ulubione przyprawy dodaj je.
Krok 3:
Paprykę pokrój w paski i ułóż na rozciętej piersi, następnie połóż kilka listków świeżego szpinaku i plasterek sera. Jeśli wolisz, możesz zetrzeć ser na tarce.
Krok 4:
Następnie przygotuj marynatę: wymieszaj ze sobą olej, pieprz, curry i sól.
Krok 5:
Na koniec sylikonowym pędzelkiem posmaruj piersi dokładnie po wierzchu. Piecz 20 minut w 200 °C, jeśli posiadasz włącz funkcję grilla w piekarniku.
Tak przygotowaną pierś podawaj z ulubionymi dodatkami np. młodymi ziemniakami z surówką.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram.
Więcej pysznych, ale nie tylko mięsnych propozycji obiadowych znajdziesz >>TUTAJ<<
Kurczę jakie to dobre- Mordeczko
super! prosimy też o inne przepisy z filetów
Postaram się, droga Hanno 🙂
super! prosimy też o inne przepisy z filetow
Na pewno się pojawią 🙂 Pozdrawiam
Roladki pyszne ! Podane z ryzem jaśminowym rewelacyjne .
Super 🙂 Polecamy się na przyszłość!!!
No to mam przepis na dzisiejszy obiadek. A miały być „schabowe” 😉 Dzièkujè.
Dziękuje, że wybrałaś http://www.kuron.com.pl
Pozdrawiam 🙂
A może coś z jarmużem?
Masz rację przepisów na jarmuż u mnie brakuje. Coś podziałam w tym temacie 🙂
W końcu pokochałam jeść 40 lat mi to zajęło .Bardzo dziękuję ( moje spodnie wstrzymują się od głosu)
Monika,
Jeżeli pokochałaś jeść dzięki moim przepisom to niezwykle mi miło. A za spodnie przepraszam 😉
Zrobilm . Pycha!!! Palce lizac !!!
Zrobilm . Pycha!!! Palce lizac
Super. Chcę więcej. Pozdrawiam.
Będą nowe! Pozdrawiam
Poproszę więcej przepisów
Oczywiście będzie więcej! Oto kolejny przepis https://kuron.com.pl/piers-faszerowana-mozzarella/
Ja też jestem chętna na więcej przepisów
Oto kolejny przepis https://kuron.com.pl/piers-faszerowana-mozzarella/
Super przepis proszę o więcej pozdrawiam
Oczywiście będzie więcej! Oto kolejny przepis https://kuron.com.pl/piers-faszerowana-mozzarella/
Ja też poproszę o więcej przepisów
Jest i kolejny przepis na pierś z kurczaka https://kuron.com.pl/piers-faszerowana-mozzarella/
Ja też jestem chętna na więcej przepisów.
Będą nowe pyszne przepisy!
Oczywiście ze chcemy Z kurczaka i z indyka
wszystko będzie!!! 🙂
Więcej takich przepisow
Cały czas pracujemy nad nowymi. Już niedługo kolejna porcja. Pozdrawiamy 🙂
mega pysznie wyglada, bedziemy próbować i chcemy wiecej
Bardzo nam miło i zapewniamy, że będzie więcej 🙂
Pozdrawiamy
Aje pyszne
Proszę wiecej
Hmm.pysznie wygląda, a.może pierś po hawajsku?
Pomyślę i o tym. Pozdrawiam!
Rewelacyjny przepis! ❣️
Dziękuje! Będą następne!
Pyszne. Dzisiaj zrobiłam na obiad:) poproszę więcej takich przepisów:) pozdrawiam.
Pewnie, że chcemy więcej! Może coś ze szpinakiem?
Pomyślę o czymś ze szpinakiem
Pierś faszerowana szpinakiem i jakimś serkiem pleśniowym
Postaram się zrobić i taki przepis! Pozdrawiam
Super wygląda , chcemy jeszcze więcej przepisów.
dzięki! Będzie więcej przepisów!