X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Pierś z indyka grillowana

Składniki

  • 800 g piersi indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • olej
  • sól, grubo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania

Z piersi indyka wykrajamy grube plastry – nie zbijamy, by nie kaleczyć mięsa. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę, w której trzymamy mięso minimum 2 godziny. Mięso wyjmujemy, układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 5 minut z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę smarujemy kotlety pozostałą bejcą. Przed podaniem możemy posypać świeżymi ziołami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również