X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Wątróbka wieprzowa smażona

Składniki

  • 500 g wątróbki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki
  • ew. 1 kwaśne jabłko
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Wątróbkę czyścimy z błon, myjemy, osuszamy, a następnie kroimy na plastry 1-2 cm. Cebule obierany i kroimy w talarki lub pół plasterki. Smażymy na oleju na złoty kolor. Oprószamy wątróbkę mąką, zdejmujemy z patelni cebulę i wrzucamy na tłuszcz wątróbkę. Smażymy ją 6–7 minut, pilnując żeby obsmażyła się z wszystkich stron. Na koniec dodajemy cebule, ew. jabłko i smażymy jeszcze razem przez kilka minut. Gdy się usmaży doprawiamy solą i pieprzem.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Oprószamy wątróbkę mąką, zdejmujemy z patelni cebulę i wrzucamy na tłuszcz wątróbkę.

    A kiedy było wrzucamy cebulę na patelnię?

Sprawdź również