Przepis
Składniki
- 500 g wątróbki
- 2 cebule
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
- ew. 1 kwaśne jabłko
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Wątróbkę czyścimy z błon, myjemy, osuszamy, a następnie kroimy na plastry 1-2 cm. Cebule obierany i kroimy w talarki lub pół plasterki. Smażymy na oleju na złoty kolor. Oprószamy wątróbkę mąką, zdejmujemy z patelni cebulę i wrzucamy na tłuszcz wątróbkę. Smażymy ją 6–7 minut, pilnując żeby obsmażyła się z wszystkich stron. Na koniec dodajemy cebule, ew. jabłko i smażymy jeszcze razem przez kilka minut. Gdy się usmaży doprawiamy solą i pieprzem.
Oprószamy wątróbkę mąką, zdejmujemy z patelni cebulę i wrzucamy na tłuszcz wątróbkę.
A kiedy było wrzucamy cebulę na patelnię?
Już przepis został poprawiony. Dzięki za zwrócenie uwagi.