X

Czego szukasz?

Przepis
Grzyby

Boczniaki panierowane

Składniki

  • 500 g boczniaków
  • 500 ml mleka
  • 1 duże jajko lub 2 mniejsze
  • natka pietruszki
  • kilka łyżek mąki
  • kilka łyżek drobno startej bułki
  • masło
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Moczymy boczniaki w mleku przez 2 godziny, następnie osączamy je i oprószamy solą, pieprzem i mąką. Następnie zanurzamy każdy kapelusik w roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Smażymy na maśle, aż bułeczka się zarumieni. Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki. W smaku bardzo przypominają kotlety schabowe.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również