X

Czego szukasz?

Przepis
Makaron

Makaron świderki ze szpinakiem

Składniki

  • 200 gr makaronu świderki
  • pół opakowania szpinaku mrożonego w porcjach
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki śmietanki 18% słodkiej (może być 30%)
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 plasteki sera hochland masdamer
  • -pół bloczka hochland topiony śmietankowy
  • sól, pieprz, kurkuma

Sposób przygotowania

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W szerokim rondlu rozpuścić masło i wrzucić kawałki mrożonego szpinaku oraz czosnek w kawałkach. jak szpinak zacznie się rozpuszczać dolać mleko. rozmrażać na wolnym ogniu. po całkowitym rozmrożeniu wsypać makaron i dobrze wymieszać. dodać sery topione i zalać śmietanką. wymieszać,aż sery się rozpuszczą, doprawić solą, pieprzem i kurkumą - ewentualnie solą czosnkową. na talerzu można posypać tartym serem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również