Placki i naleśniki
Naleśniki z nadziewane kremem z bakaliami
Czy kiedykolwiek marzyliście o połączeniu delikatnych naleśników z kremowym nadzieniem z bakaliami? Dziś mam dla Was niezwykły przepis na naleśniki z nadziewanym kremem z migdałów, orzechów laskowych lub włoskich, zapewnienie, że smak tego dania zaskoczy Was swoją wyjątkowością. Gotowi na kulinarną przygodę? Oto jak przygotować te niezwykłe naleśniki z kremowym nadzieniem z bakaliami!
Naleśniki z nadziewane kremem z bakaliami
Składniki:
- 6-8 naleśników >>Link do przepisu<<
- 150 g orzechów np. migdałów, laskowych lub włoskich
- 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej
- 100 ml śmietany kremówki
- 100 g cukru pudru
- ew. rodzynki
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Zacznij od przygotowania kremu z bakaliami. Drobno posiekaj migdały, orzechy laskowe lub włoskie. W garnuszku zagotuj śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Dodaj posiekane bakalie oraz smażoną skórkę pomarańczową do gotującej się śmietanki. Gotuj całość na małym ogniu, często mieszając, aż masa zgęstnieje i połączy się w gładki krem. Odstaw krem do wystudzenia.
Krok 2:
Następnie przygotuj naleśniki z powyższego linku.
Krok 3:
Na koniec po usmażeniu naleśników i ostudzeniu kremu nakładaj go na przygotowane wcześniej naleśniki. Jeśli lubisz, możesz dodać również rodzynki do kremu dla dodatkowego smaku i konsystencji. Zwijaj naleśniki z nadzieniem i podawaj je jako pyszne i wyjątkowe danie deserowe.
Te niezwykłe naleśniki z kremowym nadzieniem z bakaliami to z pewnością prawdziwa uczta dla podniebienia. Ich delikatny smak i aromatyczne bakalie sprawiają, że są idealne na wyjątkowe okazje lub jako deser na co dzień. Dajcie się ponieść kulinarnym doznaniom i spróbujcie tego nietypowego połączenia smaków już dziś! Smacznego!
Podsumowując mam nadzieję, że naleśniki wyszły obłędnie! Jeśli chcesz być na bieżąco z innymi moimi i Bogusi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram.
Więcej inspiracji z pewnością znajdziesz >> Naleśniki z twarogiem i śliwkami <<>> Naleśniki na śmietanie <<