X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło

Składniki

  • Łosoś wędzony na ciepło - duży kawałek
  • dymka - cebula i szczypiorek
  • opakowanie twarożku philadelphia
  • łyżka chrzanu
  • łyżka oliwy
  • pieprz
  • tabasco (jeżeli ma być pikantne)
  • bajgle

Sposób przygotowania

Podsmażyć na patelni oliwę. Dodać posiekaną cebulę, (aż zmięknie), następnie dodać kawałki łososia, lekko rozgnieść z cebulką, podgrzać. Dodać serek, chrzan i parę kropel tabasco. Wymieszać na masę, podawać na połówkach bajgli, podpieczonych w tosterze (lub dopiero co wyjętych z piekarnika) i posmarowanych masłem. Posypać posiekaną dymką i świeżo zmielonym pieprzem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również