X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Zapiekanka z pieczarkami

Składniki

  • 1 bagietka przekrojona na 3 części
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 25 g masła
  • 100 żółtego sera
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Na patelni podsmaż cebulkę pokrojoną w dużą kostkę z posiekanym czosnkiem. Kiedy cebula zrobi szklista, dodaj pieczarki i duś parę minut. Przypraw solą i pieprzem. W bagietkach zrób kieszenie palcem lub łyżeczką, aby nie zrobić dziury na wylot. Do bagietek nałóż farsz, posyp pieczywo żółtym serem. Zapiecz w piekarniku, aż się ser zrobi rumiany. Około 7-8 minut w 180°C.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Uwielbiam takie buleczki nadziewane. Jak bylam mlodsza pamietam jak mam gotowala bigos z kapusty kiszonej to zawsze jak mialam bulke to nadziewalam ja wlasnie takim bigosem goracym . pychota

Sprawdź również