Przepis
Składniki
- 1 bagietka przekrojona na 3 części
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 25 g masła
- 100 żółtego sera
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Na patelni podsmaż cebulkę pokrojoną w dużą kostkę z posiekanym czosnkiem. Kiedy cebula zrobi szklista, dodaj pieczarki i duś parę minut. Przypraw solą i pieprzem. W bagietkach zrób kieszenie palcem lub łyżeczką, aby nie zrobić dziury na wylot. Do bagietek nałóż farsz, posyp pieczywo żółtym serem. Zapiecz w piekarniku, aż się ser zrobi rumiany. Około 7-8 minut w 180°C.
Uwielbiam takie buleczki nadziewane. Jak bylam mlodsza pamietam jak mam gotowala bigos z kapusty kiszonej to zawsze jak mialam bulke to nadziewalam ja wlasnie takim bigosem goracym . pychota