X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimno

Kanapka z szynką

Składniki

  • 4 kromki chleba pszennego
  • 4 plastry szynki wędzonej staropolskiej
  • 1 łyżka obranych orzechów włoskich
  • 50 ml gęstej śmietany
  • ozdobna sałata lub gałązka karbowanej pietruszki
  • pół brzoskwini lub krążek ananasa
  • pieprz

Sposób przygotowania

Śmietanę mieszamy ze zmielonymi orzechami i smarujemy nią kromki chleba, posypujemy pieprzem. Jeśli kromki są duże, to dzielimy je na pół. Nakładamy na każdą kanapkę pół plastra szynki wędzonej i plasterek brzoskwini lub kawałek osączonego ananasa. Przybieramy małym kawałkiem pietruszki lub sałaty.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również