Przepis
Składniki
- 500 g ryby wędzonej
- 1 papryka czerwona pokrojona w drobną kostkę
- 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w cienkie plasterki
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka groszku zielonego
- 1 puszka kukurydzy
- 2 pęczki szczypiorku drobno posiekanego
- 3-4 ogórki kiszone pokrojone w kostkę
- ew. 3 jajka ugotowane na twardo do dekoracji
Sos:
- 200 ml chudego jogurtu
- 200 ml majonezu
- 2 utarte ząbki czosnku
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Rybę obierz ze skóry i ości. Podziel na mniejsze kawałki. Warzywa wymieszaj w misce. Dodaj rybę i jeszcze raz delikatnie zmieszaj. Składniki sosu połącz w miseczce. Zalej sałatkę dresingiem. Ewentualnie udekoruj jajkiem.
Bardzo dobra, robiłam wczoraj. Polecam
Właśnie zrobiłam. Pycha. Polecam.