X

Czego szukasz?

Przepis
SałatkiSurówkiWarzywa i grzyby

Sałatka ze szparagów z jajkiem i orzechami

Składniki

  • 500 g szparagów
  • 1 kwaśne jabłko typu: szara reneta
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów
  • 100 g majonezu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 główka sałaty
  • cukier, sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Szparagi myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej i posłodzonej do smaku wodzie. Po 15 minutach gotowania odcedzamy i studzimy. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Mieszamy szparagi, jabłka i orzechy z majonezem. Doprawiamy do smaku. Sałatę myjemy i osuszamy. Układamy na dnie salaterki liście sałaty, na nich układamy sałatkę szparagową. Dekorujemy całość plasterkami pomidorów (mogą być małe - koktajlowe) oraz ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również