X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Parzybroda

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej lub białej
  • 700 g żeberek
  • kilka ziemniaków
  • ziele angielskie, liść laurowy,
  • 1-2 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • majeranek, kminek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Żeberka, kapustę białą, ziemniaki pokrojone w kostkę, ziele angielskie i liść laurowy gotujemy aż do miękkości w 1,5 l wody. Jeżeli używamy kapusty kiszonej, to ziemniaki gotujemy osobno i a następnie dodajemy do kapusty. Osobno smażymy cebulę, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Zagęszczamy zupę. całość doprawiamy przyprawami, można dodać trochę ostrej papryki. Parzybrodę jada się z chlebem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również