X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Rosół z kury

Składniki

 

  • 2 l wywaru lub wody
  • 1 kura
  • 1 pęczek włoszczyzny z kapustą włoską
  • 1 cebula
  • 2– 6 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania

Myjemy oczyszczoną kurę, zalewamy ją wywarem i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia. Pod koniec gotowania dodajemy obraną i umytą włoszczyznę, zrumienioną na płytce albo nad ogniem cebulę oraz przyprawy. Gdy kura jest miękka wyjmujemy ją, przecedzamy rosół, ewentualnie jeszcze doprawiamy. Podajemy z makaronem, pasztecikami lub kluseczkami i posiekaną natką pietruszki. Kurę można wykorzystać do przygotowania drugiego dania.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również