X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa fasolowa na ostro

Składniki

  • ząbek czosnku
  • malutka papryczka chilli, jak na zdjęciu
  • 1 duża czerwona papryka
  • 400 g (puszka) siekanych pomidorów (bez dodatków)
  • 400g (puszka) fasolki
  • szczypta soli
  • łyżka siekanej świeżej kolędry
  • odrobina oleju

Sposób przyrządzania

Ząbek czosnku przekrawamy wzdłuż na pół i rzucamy na rozgrzany olej, brązowimy go i usuwamy z garnka, chodzi nam tylko o to by aromat pozostał w oleju. Paprykę kroimy w małą kostkę a chilli wzdłuż na pół i rzucamy na olej, lekko ją tylko podsmażając. Następnie dodajemy pomidory i dusimy wszystko na małym ogniu, aż papryka będzie mięciutka, wtedy dodajemy fasolkę i doprowadzamy tylko do wrzenia cały czas mieszając, ponieważ fasolka lubi się przyklejać do dna. Doprawiamy szczyptą soli i dodajemy kolędre. Smacznego.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również