X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa jabłkowa

Składniki

  • 2 kg ziemniaków
  • 5 kwaśnych jabłek (najlepsza szara reneta)
  • 3 kostki rosołowe
  • słoik chrzanu
  • 70 dag kiełbasy
  • 2 cebule
  • majeranek (2 łyżki)
  • śmietana

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Ugotować w niewielkiej ilości wody. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w wodzie z kostkami rosołowymi. W międzyczasie kiełbasę pokroić w kostkę a cebulę w półplasterki. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Ugotowane ziemniaki wraz z wodą w której się gotowały połączyć z rozgotowanymi jabłkami. Dodać do garnka kiełbasę z cebulą. Doprawić chrzanem, majerankiem i śmietaną. Pyszna!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również