X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa rakowa w domu Anieli i Artura Rubinstenów

Składniki

  • 1,5 l wywaru z raków lub wywaru z mięsa i warzyw
  • 4 łyżki masła rakowego
  • 4 łyżki mąki
  • sól

Sposób przyrządzania

Przygotowujemy masło rakowe według przepisu na pulpety. Z mąki i masła robimy zasmażkę, którą zalewamy wywarem z raków i gotujemy. Po ugotowaniu dodajemy sól do smaku, jeśli jest to konieczne. Wkładamy do zupy pulpety i nadziewane skorupki, gotujemy pod przykryciem przez kilka minut nie dopuszczając do wrzenia. Zupa jest gotowa, gdy pulpety podwoją swoją objętość i wypłyną na powierzchnię.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również