menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy masło, dodajemy do niego cukier puder, cukier waniliowy i żółtka. Cały czas ucieramy składniki na puszystą masę. Na koniec dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy tarta bułką. Wstawiamy do nagrzanego do 180-200° piekarnika i pieczemy 40– 50 minut. Babkę podajemy posypaną cukrem pudrem.

ocena:

Babka piaskowa Macieja

składniki

-150 g mąki (ok. 1 szklanka)
-100 g mąki ziemniaczanej
-120 g kg cukru pudru
-125 g masła
-3 jaja
-250 ml mleka
-cukier waniliowy
-proszek do pieczenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy masło, dodajemy do niego cukier puder, cukier waniliowy i żółtka. Cały czas ucieramy składniki na puszystą masę. Na koniec dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy tarta bułką. Wstawiamy do nagrzanego do 180-200° piekarnika i pieczemy 40– 50 minut. Babkę podajemy posypaną cukrem pudrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję