menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z masła i mąki robimy zasmażkę, dodajemy jednym ruchem wywar i ciągle mieszając gotujemy, aż sos zgęstnieje. Wtedy dodajemy sól, rozgniecione ziarna pieprzu oraz wino. Dalej gotujemy, ciągle mieszając. Po ugotowaniu przecieramy przez sito i dodajemy dodatkową łyżeczkę masła.

ocena:

Sos Poivrade

składniki

  • 30 g mąki
  • 30 g masła
  • 400 ml wywaru ciemnego
  • 150 ml czerwonego wina
  • 12 ziaren czarnego pieprzu
  • 1 dodatkowa łyżeczka masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z masła i mąki robimy zasmażkę, dodajemy jednym ruchem wywar i ciągle mieszając gotujemy, aż sos zgęstnieje. Wtedy dodajemy sól, rozgniecione ziarna pieprzu oraz wino. Dalej gotujemy, ciągle mieszając. Po ugotowaniu przecieramy przez sito i dodajemy dodatkową łyżeczkę masła.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję