menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 170°C grzanie góra- dół 

 

Wlej białka do misy miksującej i dodaj cukier. Załóż motyle.  Miksuj 5 min/ obr. 3.5

 

Następnie ustaw czas 2 min/ obr 2 i przez otwór w pokrywie dodawaj wiórki kokosowe. 

 

Na koniec wlej rozpuszczone masło. 30 sek / obr. 2

 

Na blaszę wyłożonej papierem do pieczenia układaj uformowane kokosanki. Ja użyłem gałkownicy do lodów.

 

Piecz w 170 °C przez 20-25 minut 

ocena:

Kokosanki (Thermomix)

składniki

  • 5 białek
  • 100 g cukru trzcinowego lub 4 łyżki syropu z agawy 
  • szczypta soli
  • 300 g wiórków kokosowych
  • 50 g rozpuszczonego masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 170°C grzanie góra- dół 

 

Wlej białka do misy miksującej i dodaj cukier. Załóż motyle.  Miksuj 5 min/ obr. 3.5

 

Następnie ustaw czas 2 min/ obr 2 i przez otwór w pokrywie dodawaj wiórki kokosowe. 

 

Na koniec wlej rozpuszczone masło. 30 sek / obr. 2

 

Na blaszę wyłożonej papierem do pieczenia układaj uformowane kokosanki. Ja użyłem gałkownicy do lodów.

 

Piecz w 170 °C przez 20-25 minut 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję