menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Migdały lub orzechy drobno siekamy lub mielimy. Śmietankę gotujemy z cukrem pudrem. Mieszamy, dodajemy orzechy lub migdały, skórkę pomarańczową i rodzynki. Gotujemy, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu nakładamy na naleśniki.

ocena:

Naleśniki z bakaliami

składniki

  • 6-8 naleśników (przygotuj je według któregoś z podanych przepisów)
  • 150 g migdałów, orzechów laskowych lub włoskich
  • 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • ew. rodzynki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Migdały lub orzechy drobno siekamy lub mielimy. Śmietankę gotujemy z cukrem pudrem. Mieszamy, dodajemy orzechy lub migdały, skórkę pomarańczową i rodzynki. Gotujemy, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu nakładamy na naleśniki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję