menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i siekamy, zioła siekamy. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Gotujemy w winie pieczarki, cebulę, liść laurowy i tymianek. Gdy odparuje do 2/3 objętości przecieramy go przez sito, dolewamy wywar, zagotowujemy i doprawiamy ziołami i masłem.

ocena:

Sos Chateubriand

składniki

  • 400 ml wywaru ciemnego
  • 150 g cebuli (szalotek)
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 150 g pieczarek
  • 70 g masła
  • liść laurowy
  • po pół łyżeczki: estragonu, natki pietruszki i tymianku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i siekamy, zioła siekamy. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Gotujemy w winie pieczarki, cebulę, liść laurowy i tymianek. Gdy odparuje do 2/3 objętości przecieramy go przez sito, dolewamy wywar, zagotowujemy i doprawiamy ziołami i masłem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję